Saturday, February 16, 2013

Chestiuni serioase . . . . (hw7)



HAPPY WEEKEND! - Ediţia 7 este gata de start! Deci, dacă este weekend, este:
Happy Weekend
Tot ceea ce trebuie sa faceţi este să postaţi, în cursul weekend-ului (SÂMBĂTĂ şi DUMINICĂ), fiecare pe blogul său, la alegere:
- o fotografie sau o mini-galerie de max. 5 fotografii, preferabil cu legendă (descriere) sau
- 2-3 glume/bancuri/anecdote ori un clip amuzant sau
- 1-2 citate/replici care v-au impresionat/amuzat şi pe care doriţi să le împărtăşiţi şi altora, eventual ilustrate cu o fotografie elocventă.
_________________________________________________________________


   Azi nu ne mai hlizim. Vorbim doar despre lucruri serioase.   



Ce se spune când cineva strănută? Se spune ceva sau nu?

Papa ...nu, nu Papa Benedict al XVI-lea care tocmai și-a anuntat retragerea...ci un alt papă, numit Grigore I cel Mare (590-604) a decretat "Dumnezeu să te binecuvânteze" ca fiind răspunsul corect atunci când se stranută. Ca să știți. Deci e foarte important, mai ales că a decretat asta exact azi, 16 februarie, fix în anul 600.
"Papa cu-a lui trei coroane puse una peste alta" nu e doar un vers din Scrisoarea a III-a a lui Eminescu ci un adevăr. Costumul papal a fost dintotdeauna ceva magnific. Deci dacă v-ați gândit și pentru o clipă că se ținea de glume Eminescu aveți acum dovada că nu.
Papa Grigore I cel Mare - pictură de Antonello da Messina
Își mai amintește cineva de peștii de sticlă? Da, cei mult ridiculizați, peștii care odihneau pe macrame-uri sau alte mileuri. 
Credeați că au ajuns cu toții la gunoi sau pe okazii.ro. Poate în România.
Americanilor le plac. Și sunt dispuși să plătească pentru unul 123$. Parcă-s mai frumușei ca ai noștri dar tot pești de sticlă sunt.


Tot americanii iau în serios și păsările. Nu orice fel de păsări ci unele stilizate. Așa, inspirație Brâncuși. Și tot din sticlă. Unele albastre, păsările fericirii (Bluebird of Happiness), altele roz, ale speranței (Pink Bird of Hope).
Perfecte pentru tot felul de ocazii fericite: urări de bine, de sănătate, venirea pe lume a unui copil...de-astea. Lucruri cat se poate de serioase.




Apropos de păsări și de invidia noastră pe capacitatea lor de a zbura și findcă tot m-am apucat să vorbesc doar despre lucruri de luat în seamă, despre FlyBoard nu cred că ați auzit. De văzut nici atât. Sa te bagi în apă vreo 10 metri adâncime și să zbori pe deasupra apei tot vreo 10 metri dar în înălțime, nu-i de ici de colo. E treabă serioasă și trebuie echipament special pentru asta. Cu atât mai serioasă e treaba asta cu cât între 22-28 octombrie 2012, în Quatar, a fost un prim Campionat mondial de FlyBoard. Se poate zbura solitar:


 sau cu familia:


Fiind cel mai nou sport extrem, în curând, poate în vara aceasta, vom zbura chiar pe litoralul românesc. Serios!

Și pentru că nu pot încheia decât tot la modul cel mai serios, vă ofer un clip care merită văzut. Nu, nu-i muzică, nu-i film. Însă este cu și este despre o actriță dintr-un film devenit clasic: Zorba The Greek.
Interpreta rolului Madame Hortense este Lila Kedrova (1918 - 2000), o actriță franceza de origine rusă. Pentru acest rol a primit Premiul Oscar în 1965. Un rol făcut cu seriozitate nu putea fi tratat decât cu aceeași seriozitate.  În memoria Lilei Kedrova, care a plecat în altă lume pe 16 februarie 2000, vă rog, urmăriți-l!  Nu-s decât 2 minute. Vă garantez că merită pentru reacțiile extraordinare.
Dați click pe link-ul de mai jos. Din cauza unor probleme cu conexiunea, n-am reușit să încarc clipul.


================================================

Nu uitaţi! La sfârşitul postării voastre faceţi trimitere către această pagină, specificând:
"Postarea participă la  jocul HAPPY WEEKEND! - Ediţia 7."
Introduceţi în formularul de mai jos nume şi link (acestea vor apărea în tabelul ce se va genera automat).
 






71 comments:

  1. Sa rascolim podurile bunicilor, in cautarea pestilor miraculosi, care ne-ar putea imbogati peste noapte. :))
    Ce nebunie! Acum imitam pestii zburatori, balene iesite la vanatoare sau ce? Ca pasarile nu se prabusesc in apa, dupa ce au urcat cativa metri? :))
    Interesant articol! Probabil Eminescu vazuse undeva aceasta imagine, a celor trei coroane... :))
    Happy weekend, Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei, nu-i chiar asa. Nu ne cumpara pestii nostri, ca era tare bine. Au si americanii pestii lor ;) Asta e manufacturat intr-o fabricuta americana. Aceeasi care face si pasarile bleu si roz.
      Da, noul sport extrem e ceva ce cred ca va produce multe victime. Mai ales in Romania. Au site deja, in limba romana.
      Cu siguranta Eminescu a vazut lucrari de arta cu reprezentari ale fostilor papi.
      Merci, Vienela! La fel!

      Delete
    2. Exact asta mă gândeam şi eu - că aş pleca la răscolit şi apoi aş pune peştii pe e-bay :)

      Delete
    3. :)))) Esti plina de idei si de haz!

      Delete
  2. Avea şi bunica mea un peşte din sticlă, dar cred că a fost aruncat de ceva timp la gunoi. :)) Mi-am ratat şansa de a mă îmbogăţi!
    Interesant noul "sport"... :)) Sper să nu se lase cu victime...
    Happy weekend!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama a fost cadru didactic si a primit un astfel de peste candva, la un 8 Martie, cand eram eu copil. Stiu ca a stat pe dupa o soba cativa ani, pana m-am milit eu de el si l-am aruncat la gunoi :)) Impreuna cu niste bibelouri.
      Interesant, dar probabil periculos. Asta zic si eu, fiindca romanii sunt cam inconstienti :)
      Merci, Alexandra! La fel!

      Delete
  3. Asa bine platesc?:)) Cred ca ma duc sa caut prin cutiile bunicii din pod:)) Cat despre noul sport extrem...chiar sper sa ajunga si pe litoralul romanesc :x vreau si eu :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu te grabi! :)) Cum am raspuns si mai sus, nu sunt in cautare de pesti romanesti, au pestii lor de sticla. ;)
      Ai fi in stare sa incerci noul sport! ;) Parca te vad! :))

      Delete
  4. a.Am văzut şi revăzut filmul de "n" ori...Nu ştiam de această premiere.Un rol extraordinar de bine jucat de către o actriţă pe care, iniţial, am considerat-o ca fiind grecoaică.În film, s-a integrat de minune în atmosfera şi moravurile epocii.Admirabil!
    b.Acum două săptămâni, am văzut "După dealuri".Acest film are scene care seamănă cu imaginile rapide ale năvălirii babelor grecoaice din sat spre casa Bubulinei decedate, pentru a o prădui de bunurile lăsate...Moment memorabil şi chiar şocant!
    c.Mulţumesc pentru evocarea actriţei Lila Kedrova.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In primul rand, Bine ai revenit! Acum ceva vreme chiar imi faceam ganduri de ce nu mai apari prin blogofera. Eram obisnuita sa iti gasesc comentariile pertinente pe cate un blog.
      Ma bucur nespus ca esti un admirator al acestui film. E o capodopera, fara discutie! Scenariu, distributie, regie, muzica...totul la superlativ.
      De Lila Kedrova am fost fascinata din prima clipa, a facut un rol minunat, tulburator. Perfect.
      N-am vazut "Dupa dealuri" dar ti-am retinut comentariul.
      Si eu iti multumesc ca ai avut rabdare sa vezi clipul care o arata ca fiind pierduta din pricina emotiilor dar extrem de sarmanta si fragila ca aparitie.
      Happy weekend sa ai!

      Delete
    2. a. Revin foarte rar în ultima vreme.Doar acolo unde postarea atinge..."pragul critic"! :))) Şi mai trebuie să fiu şi..."In The Mood"! :)))
      b. Personajul "Bubulina" e un arhetip.Poate nu descoperit neapărat de Kakoyannis.Cu mulţi ani în urmă, am întâlnit 2..3 persoane cvasi-identice.Aparent ilare, de care putem râde.Dar nu e aşa.Ele ascund o latură tragică, disimulată sub un fard sau un zâmbet forţat - unicul colac de salvare care le mai ţine la suprafaţa ... vieţii ...E dur ... foarte dur...
      De-mi mai permiteţi, căutaţi secvenţe din filme vechi cu Melina Mercouri.
      Va completa spiritul şi exuberanţa elenă, cel puţin gravate pe imuabila peliculă de celuloid...
      Mulţumesc, şi la rându-mi adresez "Happy Weekend"!

      Delete
    3. Am inteles... E OK, doar ca eu imi faceam griji.
      Toate personajele din Zorba imi par arhetipale. Cred ca asta a si fost ideea romanului pentru ca totul pare cumva atemporal, aspatial. S-ar putea intampla oriunde, oricand... Despre disimulare...cunosc foarte multe. Pot sa spun ca o experimentez eu insumi. Poate ca ai observat din unele postari ale mele ca viata mea nu-i atat de happy, desi ma ocup de treburi atat de happy sambata si duminica...Ironic sau nu...asta este. :)
      Am sa caut. Cunosc actrita, asa, ca cinefila ce ma numesc, insa nu cred ca am vazut-o in vreun film. Cu siguranta nu.
      Multumesc pentru urare!

      Delete
  5. Ha, ha! Mi-au plăcut toate cele "serioase", culese de tine, dragă Elly!
    Mă gândeam ce aiuriţi şi occidentalii ăştia, care nu ştiau ce să zică la strănut! Noroc cu papa, că i-a "luminat"!
    Daaa, mi-am amintit de tradiţionalul peşte de sticlă. Ce succes a avut la vremea lui, căci era prin mai toate casele. Sau cântăreaţa de operă, cu braţele deschise!

    Weekend frumos îţi doresc! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cum adica? Nu sunt serioase? Si cat m-am chinuit ;) :))
      Asta cu stranutul mi s-a parut colosala. Cred ca de prea mult timp liber. Nu erau televizoare, nu laptopuri, net, telefoane...ce sa faca si clerul toata ziua?
      Deci... v-am lovit pe toti cu pestii astia ;)
      Multumesc, Alex! La fel!

      Delete
    2. Ba sunt foarte serioase! Ai dreptate, aveau timp să se gândească şi la aspectele strict mundane ale vieţii. Cum am văzut şi la Pandhora un articol despre recomandările clericale pentru... probleme sexuale!. Haida de! Asta mai trebuia!
      Cu peştele, da, ne-ai "atins" bine. Când voi merge pe la părinţi, o să-l caut negreşit şi o să-l "reactivez"! Aşa, în ciuda celor cărora nu le place! Păcat că nu mai pot să-l pun pe televizor, căci astea noi snt aşa de înguste. Nici....mileu nu poţi să pui pe ele! :-)
      O duminică frumoasă, Elly dragă! M-ai făcut să zâmbesc copios.

      Delete
    3. Da, mi-am amintit despre articolul de la Pandhora :) Cum am zis, ce sa faca si ei?
      Eu nu-l mai am, din pacate l-am aruncat. ;)

      Delete
  6. Imi placeau mult bibelourile chinezesti, tatalui meu ii placea sticla... plina:)
    O zi buna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Plina, plina...da' cu ce? :))
      Daca ai sti ce m-ai amuzat :)
      Merci, Robert! Un weekend cat mai placut si tie!

      Delete
  7. pasarile alea colorate chiar m-au dat gata :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandhora, pasarile mi s-au parut si mie dragute, delicate, fiind concepute ca o familie. Iar culorile sunt superbe. Si ideea pentru care sunt realizate e o idee buna.
      Merci! :)

      Delete
  8. vazusi?sa nu arunci nimic...nu se stie cand vor valora mai mult.De Lila Kedrova nu mi-am amintit...un motiv in plus sa revad Zorba grecul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))
      E un film bun de vazut oricand. Ma bucur ca ti-am dat o idee :)

      Delete
  9. Foarte drăguț ! Pe Lila Kedrova am amintit-o și eu într-o postare, tot despre Zorba Grecul. Frumos film, frumoasă carte...
    Mă gândesc că postarea mea de azi ar merge și ea să descrețească frunțile, așa că o aduc, cu voia ta, la Happy Weekend.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A facut un rol special, intr-un film mai mult decat special.
      Postarea cu fentarea amenzii e excelenta. Iar ideea de a o inscrie mi se pare la fel. Mi-a placut mult. :)
      Bun venit la Happy Weekend, Zina draga!

      Delete
  10. Am văzut şi revăzut filmul.
    Mare actor a fost Anthony Quinn. Să vezi şi "La strada"!
    N-am ştiut că Lila Kedrova a luat Oscarul.
    Deci de peşti din sticlă facem rost.
    Trebuie să găsim şi americani care să-i cumpere.
    Weekend plăcut, Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu nu mai stiu de cate ori l-am vazut si revazut :))
      A fost mare, adevarat. Insa toate rolurile principale sunt jucate de actori excelenti. Alan Bates si Irene Papas de asemenea au facut roluri foarte bune.
      Dar Bubulina si-a meritat Oscarul. N-am mai vazut filmul de ani de zile insa pe ea o vad inca in fata ochilor...vie, in acel rol. Asta inseamna mult, foarte mult.
      Asta cu pestii si americanii nu-i chiar cum pare :))
      Multam! :)

      Delete
  11. Nu am sa postez nimic astazi, nu ma simt deloc bine. Poate maine daca scade febra de tot, ok?
    Tu sa ai un weekend minunat! Te pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minnie, mai important e sa fii bine. Sper ca o sa fii bine pana maine, dar nu ca sa postezi ci ca asa trebuie. Imi pare rau ca ai febra. Tare rau.
      Multumesc! Te pup si eu!

      Delete
  12. cine se mai ridica la nivelul postarii tale acum????? foarte frumos! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eeeei...de ce exagerezi? :)
      Lasa ca va descurcati voi!
      Multumesc mult, Mona!

      Delete
  13. Excelent articol pentru care eu am de ce să-ţi mulţumesc. Habar n-am avut de aceste chestii. Happy WE, Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tibi, ma bucur ca ti-a placut. Tare mult ma bucur. Cred ca stiu si ce ti-a placut :)
      Multumesc si eu pentru apreciere! Happy Weekend iti doresc!

      Delete
  14. Îmi amintesc că am aruncat un pește din acela la gunoiul de-afară, o oribilitate greoaie, cu numele mamei mele gravat pe-acolo, primit cadou din partea unui pacient care voia să se revanșeze neapărat cu ”ce ceva n-ați mai avut niciodată”! Și nici nu mai avesesem, asta-i clar! Acum mă gândesc că am aruncat o grămadă de bănet, dar nici așa nu-mi pare rău, era imposibil de trăit cu el pe-aproape, fie și în pod! M-a înveselit postarea ta, mai târziu trec și pe la ceilalți prieteni, acum merg la...da, la tipografie. Abia am venit de la cumpărături și fuga la datorie. Te pup, happy weekend și numai de la foarte bine în sus îți doresc! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erau cam uratei, ce-i drept, pestii nostri de sticla. Insa, uite ca americanii produc asa ceva si lor li se pare ca sunt frumosi. Bine, ei,americanii, sunt cam iubitori de kitsch asa, in general ;)
      Multumesc, Mirela!

      Delete
    2. Elly, nu cred că mai mult decât românii. Omul care nu dorește să se instruiască sau care nu are gustul format, va căuta mereu să încarce în mod inutil totul în jurul său, dorind să arate doar ce are, nu ce este. Nu știu cine cumpără peștii, ar fi interesant de aflat.
      Ieri am trecut în grabă, azi mă opresc mai mult asupra filmului Zorba Grecul, care a fost și rămâne unul din cele mai bune văzute vreodată, ca și romanul Alexis Zorba al lui Nikos Kazantzakis, citit și răscitit de mine. Lila Kedrova a jucat ...a fost în rol, pe mine m-a impresionat fiecare scenă cu ea. Lângă domnul Quinn era și ușor, dar și dificil să strălucești, te captiva că nu mai vedeai în jur, așa că toată stima! A reușit și uite cât de modestă, nici nu se aștepta, a fost un om deosebit, nu doar o mare actriță.
      Elly, mi se pare mie sau ai reînceput să asculți muzică și să te uiți la filme?! M-ar bucura grozav. O duminică minunată ca tine să ai! :)

      Delete
    3. E drept, si noi suntem iubitori de kitsch. De vreme ce pestii aia se fabrica in SUA sigur ii cumpara cineva.
      Da, si pe mine m-a impresionat mult modestia ei, emotia extraordinara si faptul ca pur si simplu ea nu se astepta. Ai vazut-o in comparatie cu celelalte pretendente la premiu ca era singura oarecum nepasatoare, neluand in calcul ca ea ar putea sa-l castige. A fost magistrala in fastaceala ei. Daca totusi a "jucat-o" atunci nu pot sa spun decat "Jos palaria!"
      Nu, Mirela, filmul l-am vazut de suficiente dati ca sa fie viu pentru mine pana la sfarsitul vietii. Si sa pot vorbi despre el. :)
      Inca nu pot... Decat asa, un clip, ceva marunt. Multumesc!

      Delete
  15. seara buna..am revenit din nou pe aici..interesanta postare
    cel mai tare m-a amuzat pestii de sticla
    .off cate amintiri cu ei...mai ales la zi de curatenie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna seara! Pai...bine-ai revenit! :)
      Ma bucur ca iti place postarea. Pestii de sticla i-au fascinat pe toti romanii, se pare ;) Fiecare avem macar cate-o amintire cu ei :))

      Delete
    2. acum depinde de amintiri,,,eu unul nu ii suportam,,acum insa colectionez cesti de cafea,,dar astea imi plac

      Delete
    3. Ca i-am suportat sau nu sau doar i-am ignorat cu totii avem amintiri despre ei :))
      Ooo, cesti de cafea? Intr-adevar, sunt cesti de cafea superbe, am vazut pe net. Ai o colectie mare? Cum le colectionezi?

      Delete
  16. :) si parintii mei am primit cadou de la o familie prietena, un peste de sticla colorata si l-au aruncat imediat. Dupa o bucata de vreme, familia respectiva a venit din nou in vizita la parintii mei si au constatat ca ai mei nu mai au pestele... mama s-a scuzat, ca la sters praful i-a cazut si s-a spart. A doua zi parintii mei au primit nu doar un peste, ci trei... de toate marimile si colorati unul mai kitsch-ig ca celalalt! :)
    un weekend minunat iti doresc Elly draga!
    Happy weekend tuturor participantilor la HW! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)))) Asta e chiar tare! Bietii oameni, chiar au crezut ca s-a spart. Iti dai seama cat de convingatoare a fost mama ta? Cred ca erau relativ ieftini, altfel nu ati fi primit trei deodata :))
      Multumesc, Carmen! La fel iti doresc!

      Delete
  17. Nu mai am decat un peste, insa pot sa fac rost! In plus, am si o fiica in SUA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) Esti plin de umor. Mi-a dovedit-o inca o data azi :)

      Delete
  18. Americanii astiia !! Naivi, si morti dupa kitsh-uri....In rest , apreciez si yachtul si actrita castigatoare de Oscar ...

    Ma bucur sa te vad ca si raspunzi la comentarii, insemna ca ai putin mai mult timp liber si ca esti mai linistita .

    Happy WE !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Americanii sunt cam ca niste copii. Ai dreptate.
      Da, ala e un fel de yacht. Cred insa ca are legatura cu echipamentul pentru FlyBoard, echipament care pare foarte complicat.
      Multumesc! Happy weekend iti doresc si eu!

      Delete
  19. Tu stii ca eu nu am avut peste din ala, acasa?! Dar am avut alte modele de pesti. Ai ce mai stergeam praful de pe ele!!!!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu stiam dar acum stiu ;) In Romania modelele de pesti au fost altfel, diferite. Am cautat de curiozitate si pe net. Se mai gasesc de vanzare pe okazii.ro :) Pentru nostalgici...cred.
      Happy weekend, draga mea!

      Delete
  20. Happy weekend, Elly draga ! Chiar daca vin tarziu...
    Ce pacat ...nu am bibelouri... :( ..offf, ma imbogateam si eu acum !!!
    Cred ca am vazut Zorba de n ori cu aceasi placere...
    Lila Kedrova este atat de uimita...nu am vazut niciodata clipul- multumesc-chiar a meritat !

    ReplyDelete
    Replies
    1. E bine si mai tarziu :) Nu-i problema!
      Cu pestii astia v-am terminat. Vezi ca au succes si acum? Inseamna ca e rau ca au fost aruncati. Foarte rau! ;) Altii stiu sa-i aprecieze ;)
      Si eu am vazut filmul asta de nu mai tin minte cate ori. De fiecare data mi s-a parut la fel de bun. Sau mai bun pe masura ce l-am tot revazut.
      Da, pentru uimirea ei si fastaceala cauzata de emotii merita vazut clipul.
      Multumesc si eu! Ma bucur ca ti-a placut :)

      Delete
    2. La fiecare vizionare am descoperit cate ceva nou. De carte nu mai spun! :)

      Delete
    3. :) Exact acelasi lucru mi s-a intamplat si mie cu filmul. Cartea am citit-o de doar doua ori. Poate daca o aveam eu acasa as mai tot fi recitit-o. Dar a fost imprumutata de la biblioteca de fiecare data. :)

      Delete
  21. E interesant noul sport extrem, dar nu cred că m-aş băga. 10 metri sub apă e prea mult.

    ReplyDelete
  22. Nici eu n-am ştiut că Lila Kedrova a luat Oscarul. Chiar îl merita!
    Reacţia ei m-a emoţionat.

    Câtă precizie la acest frumos zugrăvit papă! (serios, îmi place armonia culorilor din frescă - e frescă, nu?)
    Am avut şi noi un peşte din sticlă - transparent ca fond, cu vagi urme de albastru şi vişiniu. Mi-a chinuit copilăria! N-am înţeles de ce trebuia să troneze în locuri aşa-zis importante din sufragerie. Şi nimeni nu mă lua în seamă. Peştele era mai important! :(
    Duminică plăcută, draga mea!

    ReplyDelete
    Replies
    1. A fost extraordinara reactia. De aceea v-am oferit filmuletul.
      Da, lucrarea lui Antonello da Messina este foarte reusita. Cam asa se picta prin sec. 15... Nu e o fresca, este tempera pe lemn. Se picta mult pe lemn pe atunci.
      Despre defunctii pesti...numai de bine :))
      Multumesc, draga mea!

      Delete
  23. Ma fascineaza sticla cu tot ceea ce poate da ca expresie/exprimare artistica....ma fascineaza noul chiar si/mai ales sub forma unor noutati setate si postate intr-un format virtual. Frumoasa si extrem de interesanta provocarea ta, Elly!
    Happy Weekend si tie !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si pe mine dar pestii aia de la noi erau cam fara imaginatie lucrati.
      Formatul de postare nu e acelasi in fiecare saptamana. Am mai multe formate fiindca nu vreau sa-mi plcistisesc cititorii. Eu insumi m-as plictisi de prea multa monotonie.
      Multumesc pentru apreciere, Mala. E important pentru mine sa vina din partea cuiva din afara :)
      Multumiri!

      Delete
  24. Interesante gusturi au americanii astia. Sunt excentrici si au mult bani. Atat de multi incat nu mai stiu ce sa faca cu ei.
    Eu parca aveam niste elefantei de sticla si tare ii mai indrageam cand era mica. :D
    Am ajuns la timp pentru a-ti ura o saptamana usoara si frumoasa. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Americani. S-ar putea sa ai dreptate, si mie mi se pare ca e cam asa :)
      Ei, elefanteii din sticla cred ca erau altceva. Mai frumosi, pun pariu. Multumesc, Nice!

      Delete
  25. Ooo daca stiam ca pestii bunicii de care faceam haz scoteam niste bani, atunci cu siguranta as fi tinut mai mult la ei :)
    De acel sport am auzit cu putin timp in urma vazand niste reportaje la tv. Funny de tot, numai sunt in stare nici pe patine si nici de-ampicioarelea asa ca pana la vara Happy Weekenduri :)
    HW!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Off, toata lumea aruncat cu ei la gunoi. Sarmanii pesti!
      Deci ai vazut noul sport extrem. Nu-i asa ca e periculos? Mie asa mi se pare. Daca nu mai functioneaza ceva cand omul este in aer?

      Delete
  26. O zi minunată în fiecare zi!

    ReplyDelete
  27. As incerca sa zbor cu flyBoard !!!
    Nu mi-au placut niciodata acei pesti de sticla !
    Interesant articolul tau!
    Numai bine îti doresc!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai avea curaj? Eu oricum nu stiu sa inot si nici macar in apa nu m-as baga. Pe mine ma sperie putin :)
      Multumesc! La fel!

      Delete
  28. Hapciu! Noroc! :)
    Noi de ce n-am avut celebrul peste de sticla?! Vreau si eu! Oare gasesc sa cumpar pe net, la "ocaziipunctro"? Daca-i la pret de colectie oricum e mai scump ca la americani asa ca... mai ieftin e sa traversez oceanul cu pluta! Pluta o am, mai am nevoie de viza!
    Pasarile din sticla coloata sunt chiar dragalase! Se potrivesc intr-o sera, in curte, chiar si in balcon! Sau nu! :)
    Astia din Quatar tot zboara! Nu stiu pe unde, amatorii de senzatii tari sunt proiectile intr-o prastie uriasa! Ii cantareste inainte de a-i face “bolovan”, ca de-i unul foarte slab il zboara de nu se vede! Dar, de fapt, stiu cum e sa zbori! Am zburat de prin multe locuri! ;)
    Hm... Am vazut Zorba grecul dar nu-mi mai amintesc mare lucru – ar trebui sa revad filmul...
    Una peste alta, postarea e haioasa si intersanta!
    Saptamana linistita iti doresc, Elly!
    Hapciu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pe okazii gasesti daca vrei neaparat ;) Am cautat eu, de curiozitate. Pretul nu l-am vazut dar nu cred ca e mare. Dar nu stiu nici ce ai face cu ei. Americanii nu pestii nostri ii cauta. Aia cu omul proiectil chiar am vazut-o candva si eu. Asa e, trebuie sa nu fii foarte micut. Pe mine nu m-ar accepta, pun pariu.
      Cred ca trebuie sa-l revezi ;) Ar merita. E o bijuterie. Merci!
      P.S.- Tu esti racita? Ca vad ca tot stranuti :))

      Delete
  29. neata buna...pai cestile de cafea deobicei le gasesc in magazinele care vand decoratiuni pt bucatarie..aici in Sicilia sunt atatea...in plus imi plac cele care au forme mai ciudate si uneori chiar nu rezist desi acasa am o gramada

    ReplyDelete